familjen

Simpsons Mania är en svensk fansite av Marcus Linder om den gula familjen Simpsons.

Simpsons på TV

Aktuella tv-tider finns på tvinfo.se. Där kan du även se vilken säsong och vilket avsnitt som visas.

Index

Välkommen till Simpsons Mania!

Trots många år på nacken så är Simpsons hetare än någonsin. Nu är denna hemsida äntligen uppdaterad, minst sagt på tiden! Detta lagom till att Simpsons filmen kommer upp på biografer nära dig. Kul!

Marcus Linder, [email protected], 2007-07-17

The Simpsons Movie - Motor Bike

Nyheter

Maraton den 26 dec

22 december 2009

Med anledning av 20 års jubileumet så visas mycket Simpsons på TV6 just nu! Den 26 december har TV6 tillägnat för ett heldagsmaraton. Trevligt minst sagt!

HD, Emmy, DVD...

24 februari 2009

Nu var det ett tag sen jag postade någon nyhet, men nu kommer flera på en gång...

The Simpsons firar 20 år i år och lagom till det har serien börjat produceras i HD (högupplöst). Den 15 februari visades det första högupplösta avsnittet "Take My Life, Please" i amerikansk TV. Det klassiska introt har blivit uppiffat med lite fler karaktärerer och lite annat smått, men är i stort sig likt.

I september förra året vann Simpsons en Emmy i kategorin "Outstanding Animated Program Less Than One Hour" med avsnittet "Eternal Moonshine of the Simpson Mind".

Säsong 11 släpptes på DVD i slutet av oktober 2008. Box hade Krusty som tema och kom som vanligt i två utföranden. Säsong 12 kommer troligen i sommar och det ryktas om att är Moe som kommer bryda den boxen, vi får väl se...

Rösterna bakom karaktärerna skrivit på ett avtal som sträcker sig till 2012 och ger dem nästan 400,000 USD (!) var per avsnitt...

DN.se skrev att Simpsons blivit framröstad till det roligaste som visats i tv. Detta enligt en lista om de 50 roligaste tv-seriena av redaktörer på AOL Television.

Översättaren John Thelin

28 juli 2007

DN har en intervju med översättaren John Thelin som kan vara kul att läsa. Det är han som har textat tv-serien de senaste 5 åren, och nu har han även textat filmen.

Själv föredrar jag dock att se Simpsons utan undertexter... :P

Källa: DN.se

Premiär!

27 juli 2007

Idag har The Simpsons Movie premiär! Hoppas du redan har fixat biljetter och ska få en rolig kväll. Det kommer åtminstone jag att få! :)

Simpsons figurer på Filmstaden Sergel

Filmen har fått väldigt fin kritik i svenska medier. DN gav den högsta betyg, 5/5. Verkar ju lovande!

Simpsonsmaraton den 21/7

16 juli 2007

Lördagen den 21 juli visar TV6 ett Simpsonsmaraton med start klockan 15:10. Tio framröstade avsnitt och även den timmes långa dokumentären "Inside the Actors Studio - The Cast of Simpsons" kommer att visas. Bara att bänka sig framför TVn!

Springfield i Vermont

14 juli 2007

Tävlingen om vilken av alla Springfield-städer i USA som skulle få den stora äran att ha galapremiären av The Simpsons Movie avslutades tidigare i veckan. Varje stad hade spelat in en egen 5 minuters kortfilm varför just sitt Springfield skulle vinna. Vann, det gjorde Springfield i Vermont. Alla bidragen går fortfarande att se på USA Todays Springfield Challenge sida.

Galapremiären är den 21 juli.

Källa: The Simpsons Channel

Till nyhetes arkivet